Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tragedie din cauza unei sobe defecte - o pensionară a ars de vie în casă

© Sputnik / Кейтлин Оукс / Accesați arhiva multimediaПожар
Пожар - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cadavrul femeii de 81 de ani din satul Boroșenii Noi a fost descoperit pe cuptor de pompierii care au venit să stingă incendiul.

CHIȘINĂU, 8 nov — Sputnik. La fiecare trei zile, din cauza incendiilor în Moldova decedează în medie un om, potrivit datelor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI al RM.

Ultima tragedie a avut loc în satul Boroșenii Noi din raionul Râșcani. O pensionară de 81 de ani a ars de vie în propria sa casă. Pompierii au găsit corpul carbonizat al acesteia pe cuptorul care, potrivit unei versiuni prealabile, s-a şi produs incendiul. Ca rezultat, flăcările au distrus casa de 80 de metri pătrați.

Competițiile salvatorilor și pompierilor. - Sputnik Moldova
Zonă cu obstacole și ascensiune: pompierii i-au desemnat pe cei mai buni

Una dintre ipotezele pe care o iau în calcul specialiștii este încălcarea normelor de utilizare a sobei. Din acest motiv, pompierii îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți în perioada de iarnă atunci când folosesc aparatele de încălzit și sobele. O atenție deosebită trebuie acordată oamenilor în vârstă și copiilor.

Potrivit datelor serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, de la începutul anului 2016 au decedat în incendii 93 de persoane, inclusiv șapte copii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0