Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Probă audio: mâna dreaptă a Maiei Sandu a negociat donația din partea lui Șor

© Photo : Facebook / Maia SanduМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Bloggerul Eugen Luchianiuc a făcut publice două înregistrări audio cu discuțiile pe care le poartă persoana cea mai de încredere a Maiei Sandu și anume Igor Grosu cu Veaceslav Galoi.

CHIȘINĂU, 8 noiembrie — Sputnik. În înregistrările audio publicate pe blogul său de către Eugen Luchianiuc sunt surprinse discuțiile pe care le-a purtat Igor Grosu cu Veaceslav Galoi.

Obiectul negocierilor dintre cei doi îl constituie o donație financiară pentru Partidul condus de Maia Sandu. Marți, în presă au apărut informații precum că Galoi ar fi o persoană din anturajul lui Ilan Șor.

După ce jurnaliștii au aflat despre donația de bani făcută de Galoi, Grosu, reprezentantul PAS, a organizat în regim de urgență o conferință de presă, la care a declarat că partidul pe care îl reprezintă nu ar fi acceptat banii din partea lui Veaceslav Galoi.

Mai mult, Grosu a lansat atacuri dure împotriva mai multor oponenți politici ai Maiei Sandu, sugerând că Galoi ar fi acționat de comun acord cu aceştia.

Însă în seara zilei de marți Eugen Luchianiuc a publicat probe audio, din care rezultă că anume „mâna dreaptă" a Maiei Sandu a negociat un transfer pe care urma să-l efectueze Veaceslav Galoi în contul Partidului Acțiune și Solidaritate.

Maia Sandu de asemenea a declarat că PAS nu a acceptat transferul respectiv, care ar fi de „proveniență neclară”.

Fluxul de știri
0