Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: nu înțeleg de ce CEC schimbă regulile jocului în favoarea unui candidat

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Мидриган
Павел Мидриган - Sputnik Moldova
Abonare
Regulile jocului nu pot fi schimbate în timpul jocului, a declarat fostul membru al Comisiei Electorale Centrale, avocatul Pavel Midrigan, în cadrul unui interviu realizat în studioul Sputnik Moldova. El s-a referit la decizia luată de CEC de a majora numărul de buletine de vot pentru turul doi al alegerilor prezidențiale.
Expert: Nu înțeleg de ce CEC schimbă regulile jocului în favoarea unui candidat

Pavel Midrigan susține că decizia Comisiei Electorale Centrale de a majora numărul de buletine de vot este una nejustificată, mai ales că experiența arată că în turul doi prezența la vot este mai mică.

"Dacă eu eram încă membru al CEC, aș fi votat împotriva acestei decizii. Numărul buletinelor de vot tipărite trebuia să rămână același ca şi în primul tur. Cred că Comisia Electorală Centrală nu a dat dovadă de imparțialitate în acest caz, ba mai mult chiar, în mod vădit, ar favoriza un candidat. Eu încă nu am auzit o justificare din partea CEC pentru decizia de a majora numărul buletinelor", a declarat Midrigan.

Menționăm că, pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, Comisia Electorală Centrală a tipărit cu 10 mii de buletine de vot mai mult.

Autor: Cristina Danuță

Fluxul de știri
0