Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon, cu 10% mai mult decât Maia Sandu în cel mai recent sondaj

Turul doi al alegerilor prezidențiale în Moldova
Turul doi al alegerilor prezidențiale în Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova a făcut publice rezultatele unui nou sondaj sociologic realizat în perioada 1 - 5 noiembrie, pe un eșantion de 1750 de persoane din 78 de localități. Autorii studiului au declarat că acesta este reprezentativ, iar marja de eroare este de plus/minus 3 la sută.

CHIȘINĂU, 7 noiembrie — Sputnik.  Principalele întrebări la care au oferit răspunsuri persoanele chestionate țin de aspectele sociale, economice și politice.

Participanții la sondaj, potrivit autorilor studiului, au manifestat un interes sporit pentru soluționarea problemelor de ordin social de către persoanele aflate în funcții de conducere. Pe locul doi se află chestiunile de ordin economic, iar cele politice abia pe locul trei.

LIVE: Президентские выборы в Молдове - Sputnik Moldova
Video
Alegeri prezidențiale în Moldova - rezultate şi opinii ale experţilor

Persoanele intervievate au răspuns și la întrebări privind alegerile prezidențiale.

Potrivit sondajului, în turul doi al alegerilor prezidențiale participanții la sondaj ar fi dispuți să voteze astfel:

Pentru Igor Dodon — 49,8 %;

Pentru Maia Sandu — 39,7 %.

Ceilalți respondenți fie că au declarat că nu vor merge la vot, fie încă nu au decis cui dintre cei doi îi vor acorda votul.

Realizatorii sondajului mai precizează că tendința de prezență la urne în turul doi al scrutinului practic nu s-a schimbat. De asemenea, ei susțin că rezultatul final poate fi influențat atât de votul din diaspora, cât și de comportamentul candidaților în ultima săptămână de campanie electorală.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0