Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Culmea ingeniozităţii: ascundea mărfurile interzise în loturi de ajutor umanitar

© Photo : Serviciul VamalТаможенная служба
Таможенная служба - Sputnik Moldova
Abonare
Un agent economic autohton a încercat să introducă în ţară sute de kilograme de încălţăminte, lenjerie de corp şi îmbrăcăminte pentru copii uzate, care fac parte din categoria mărfurilor prohibite.

CHIŞINĂU, 6 nov — Sputnik. Mărfurile interzise importului au fost depistate la vama Briceni. Angajații postului vamal Briceni în comun cu inspectorii Echipelor Mobile au reținut peste 400 de kg de bunuri de uz personal uzate, care fac parte din categoria mărfurilor prohibite. Acestea erau disimulate printre alte loturi de ajutor umanitar aduse din Germania de către un agent economic autohton.

Potrivit informațiilor deținute de ofițerii Echipelor Mobile, respectivul agent economic ar fi practicat introducerea și comercializarea ilegală pe teritoriul țării noastre a bunurilor prohibite, informează Serviciul Vamal.

Lot de țigarete reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O nouă metodă de contrabandă. Vameșii au rămas cu gura căscată

Marfa a fost depistată în urma controlului fizic efectuat în compartimentul marfar al autocamionului care transporta bunurile. Au fost confiscate în total 428 de kg de mărfuri nedeclarate: încălţăminte uzată, lenjerie de corp, jucării folosite şi haine pentru copiii de până la 3 ani, care, conform HG 427 din 07.06.2001, reprezintă mărfuri prohibite, nefiind permisă introducerea lor pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, în cadrul verificărilor au fost depistate și 130 de genți uzate, care, de asemenea, nu au fost declarate organului vamal.

Conform prevederilor legale, bunurile prohibite reținute vor fi scoase în mod obligatoriu de pe teritoriul Republicii Moldova, iar cheltuielile aferente acestei proceduri vor fi suportate de către agentul economic în cauză. Actualmente, acesta este cercetat de serviciile specializate ale Vămii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0