Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cioloş menţine România pe linia colonialismului

© Sputnik / Мирослав РотарьIlie Catrinoiu
Ilie Catrinoiu - Sputnik Moldova
Abonare
Sărăcia extremă din România şi starea precară a sănătăţii românilor sunt cauzate, în principal, de actualul sistem energetic centralizat al combustibililor fosili la care premierul Dacian Cioloș, prin Platforma România 100, nu vrea în niciun caz să renunţe. De această părere este editorialistul site-ului Moldova-România Ilie Catrinoiu.
Cioloş menţine România pe linia colonialismului

Se află în treabă. Trăieşte în proiect. Este în grafic. I s-a albit părul în cap de când e premier. El este Dacian Cioloş. Am citit şi eu, din curiozitate că am să dau în sfârşit de un proiect de ţară care să ne salveze din sistemul economic ce ne omoară de un sfert de veac cu fiecare minut ce trece, Platforma România 100, programul premierului Dacian Cioloş, dar nu am găsit decât populisme şi bătaie de joc. O flegmă pe obrazul naţiunii române. Formule seci care nu spun nimic şi lozinci vechi de când a fost inventat liberalismul. Limbaj de lemn şi lipsă de viziune. Nimic nou; nimic ştiinţific. Atât poate echipa de intelectuali şi experţi din spatele premierului Cioloş?

Trebuie să spunem în primul rând că nu este tehnocrat. De la început, de când a fost pus premier, toată lumea în România îl consideră tehnocrat. Asta probabil din cauză că presa şi "oamenii de spir(i)t" nu ştiu ce înseamnă cuvântul tehnocrat. Cioloş un politican al Uniunii Europene. A fost comisar UE în agricultură şi apoi consilier al preşedintelui Comisiei Europene. Uniunea Europeană este un suprastat administrat de politicieni şi birocraţi; Uniunea Europeană nu este un hub academic sau un institut de cercetare condus de experţi în dezvoltare, profesori, academicieni, oameni de ştiinţă — într-un cuvânt, tehnocraţi. Aşadar, Dacian Cioloş, nu are preagătirea necesară să alcătuiască programe de dezvoltare. Chiar el a recunoscut acest lucru imediat după ce a fost numit premier.

Autor: Ilie Catrinoiu

Fluxul de știri
0