Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce vor fi tipărite cu 10 mii de buletine mai mult pentru turul doi de scrutin

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента Молдовы 2016
Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit CEC, cele zece mii de buletine tipărite suplimentar vor ajunge la secţiile de votare de peste hotare.

CHIŞINĂU, 5 nov — Sputnik. Comisia Electorală Centrală a anunţat că sâmbătă, la ora 13.00, a început tipărirea buletinelor de vot pentru turul doi al scrutinului pentru alegerea Președintelui Republicii Moldova. Acesta va avea loc pe data de 13 noiembrie.

Buletinele sun tipărite la „Tipografia Centrală" din Chişinău. Potrivit CEC, la acest proces pot asista reprezentanţii concurenţilor electorali, mass-media și observatorii acreditați.

Ghenadie Vaculovschi - Sputnik Moldova
Cine va ieși învingător din mocirla turului doi al alegerilor prezidențiale?

Comisia a decis să suplimenteze cu 10 mii numărul buletinelor de vot, acestea urmând să fie repartizate secţiilor de votare din străinătate.

Decizia a fost luată în urma unei întrevederi a membrilor CEC cu reprezentanţii Ministerului de Externe. Astfel, aceasta se bazează pe presupunerea că în turul doi de scrutin „ar putea să se înregistreze o prezență la urne mai înaltă în rândul diasporei decât în ziua de 30 octombrie". De asemenea, va fi majorat numărului de membri ai birourilor electorale până la plafonul maxim stabilit de lege, adică până la 11 membri.

Totodată, numărul secţiilor de votare peste hotare va rămâne acelaşi ca şi în primul tur — 100. Amintim că anterior socialiştii au solicitat suplimentarea numărul secţiilor deschise în Rusia, însă Ministerul de Externe nu a dat curs acestei cereri.

În turul doi vor concura candidaţii care au acumulat cele mai multe voturi la alegerile din 30 octombrie — liderul socialiştilor, Igor Dodon (47,98%) şi şeful „PAS", Maia Sandu (38,71).

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0