Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Violență înspăimântătoare: în România oamenii sunt maltratați în fața camerelor

© Sputnik / Иван Руднев / Accesați arhiva multimediaДрака
Драка - Sputnik Moldova
Abonare
Specialistul a comentat substratul psihologic al acțiunilor tânărului care l-a bătut pe un bărbat în România.

CHIȘINĂU, 4 nov — Sputnik. Vineri, o înregistrare video în care un tânăr îl lovește cu putere pe un bărbat a provocat discuții aprinse pe internet.

Incidentul s-a produs în România.

Un tânăr l-a lovit cu o violență uluitoare pe un bărbat de vârstă mijlocie îmbrăcat neglijent și, după cât se pare, beat. În imagine se vede cum, din cauza loviturii, bărbatul era cât pe să cadă, iar agresorul a pătruns printr-o poartă pe teritoriul în care se afla autorul acestui filmuleț, realizat probabil cu telefonul mobil.

Radio Sputnik Moldova - Sputnik Moldova
Psiholog: Jumătate dintre tinerii moldoveni consumă marijuana

Până în prezent lumea așa și nu știe unde anume a avut loc acest incident. Însă mass-media din România transmit că identitatea agresorului a fost stabilită, acesta fiind deja reținut.

Corespondentul Sputnik a decis să se adreseze unui psiholog pentru a clarifica totuși care sunt cauzele urii necontrolate față de oamenii necunoscuți sau puțin cunoscuți.

Andrei Constantinov, specialist în domeniul conflictelor interpersonale, consideră că asemenea situații pot să apară din motive diferite, inclusiv în stare de ebrietate.

„Pe această înregistrare noi nu vedem ce s-a întâmplat înainte și după lovitură. Este posibil ca acest bărbat să-l fi scos din sărite pe tânăr, să-l fi numit cu cuvinte jignitoare, iar acesta, crezând că va rămâne nepedepsit, l-a lovit", a comentat Constantinov.

Potrivit acestuia, agresorul, după toate probabilitățile, este un sportiv care a decis să demonstreze în fața unor potențiali spectatori o lovitură „van damme" cu piciorul. După cum se vede, el a avut totuși cel puțin un spectator: cel care a filmat „isprava".

„Reieșind din rezultatele cercetărilor, într-un șir de țări din regiunea noastră societatea a degradat. Nu mai există respectul tinerilor față de persoanele în etate. Mai mult ca atât: în fața acestui subiect se află în fond un om al străzii în stare de ebrietate sau, pur și simplu, un om sărac din punct de vedere material. Dar cine îi ia azi apărarea unui boschetar?!", a spus psihologul.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0