Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Protest la Ambasada Rusiei din Londra: piramidă din mâini de plastic

Abonare
Un grup de protestatari din organizația The Syria Campaign au organizat o acțiune la Ambasada Rusiei de la Londra în legătură cu operațiunea Forțelor Aeriene ale FR în Siria. Demonstranții au construit la intrarea în clădire o piramidă din mâini de plastic ale manechinilor.

Aproximativ 800 de mâini din plastic au adus participanții la acțiunea din fața Ambasadei Rusiei de la Londra, la 3 noiembrie. Protestatarii au închis trecerea în clădire, invadând-o cu părți din figuri de manechin. 

În legătură cu această acțiune, Ambasda Rusiei a trimis o notă MAE al Marii Britanii.

”În timpul acțiunii de protest a fost blocată activitatea Ambasadei: intrarea în secția consulară a fost blocată de bucăţi din figuri de manechin, iar ”protestatarii” au blocat intrarea în instituția diplomatică”, se spune în declarație.

Diplomații au mai subliniat că acțiunea ”a fost minuțios planificată, ceea ce nu este de mirare, în contextul în care ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, a făcut un apel oficial în Parlament cu privire la organizarea protestelor în faţa Ambasadei Rusiei din Londra”.

În document se mai spune că securitatea Ambasadei a fost pusă în pericol, în timp ce poliția ”urmărea pasiv” acțiunile activiștilor.

 

 

Fluxul de știri
0