Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un diplomat străin, lovit de un poliţist din Moldova

© Sputnik / Мирослав Ротарьдоступ запрещен полиция
доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Un poliţist din Făleşti a fost reţinut d eprocurori pentru tamponarea unei persoane pe o trecere de pietoni şi părăsirea locului accidentului.

CHIŞINĂU, 4 noi – Sputnik. Un ofiţer de investigaţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Făleşti a fost reţinut după ce a tamponat un pieton care traversa regulamentar strada, după care a părăsit locul accidentului rutier, încercând să inducă în eroare ancheta prin determinarea unei alte persoane să-şi asume vina pentru cele săvârşite.

Cazul a avut loc în seara zilei de 2 noiembrie pe strada Ştefan cel Mare din muicipiul Bălţi, când poliţistul, care se deplasa cu viteză excesivă la volanul unei maşini de model Volkswagen Pasat, a tamponat frontal un pieton care traversa pe zebră. 

„Victima s-a dovedit a fi consul în cadrul Consulatului General al României de la Bălţi, care în urma impactului violent a fost transportat cu traumatisme grave la Spitalul Clinic municipal din Bălţi. În prezent, starea sănătăţii victimei este gravă, dar stabilă”, potrivit Procuraturii Generale.

După comiterea accidentului, poliţistul şi-a convins un amic să-şi asume răspunderea pentru acest accident.

Pentru a asigura obiectivitatea urmăririi penale, cauză penală respectiva a fost retrasă de către procuratură din gestiunea poliţiei, investigaţiile demonstrând că în momentul impactului autoturismul era condus anume de ofiţer.

Accident cu implicarea unei mașini a poliției - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum a urcat mașina poliției peste automobilul unui cetățean

Poliţistul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, procurorii înaintându-i vineri învinuirea de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei. De asemenea, procurorii vor înainta judecătorului de instrucţie demers cu solicitarea arestării acestuia pentru 30 de zile.

Pentru aceste infracţiuni norma penală prevede închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 4 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0