Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Frumusețile Azerbaidjanului: Cascada din Gakh

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cascada „Mamârlâ” („care picură din mușchi”) din satul Lekit, regiunea Gakh, este unul dintre cele mai frumoase fenomene din Azerbaidjan. Urmăriți imaginea video realizată de Sputnik la poalele acestei cascade neobișnuite.

Prin decizia Cabinetului de Miniștri, cascada Mamârlâ a fost declarată monument al naturii din regiunea Gakh și, la momentul de față, este ocrotit de stat, transmite Sputnik Azerbaidjan.

Evident, o asemenea splendoare trebuie ocrotită ca lumina ochilor. Cascada Mamârlâ din satul Lekit, regiunea Gakh, este considerată drept un tip de cascadă rar întâlnit din cauza că apa care străbate prin stâncile de piatră a creat condiții prielnice pentru formarea mușchiului care a acoperit cu un strat gros de jur-împrejur toate stâncile. La prima vedere, pare că acestea sunt acoperite cu un covor verde. Razele soarelui niciodată nu pătrund până la poalele cascadei, astfel că acolo, jos, este permanent răcoare.

Potrivit oamenilor din partea locului, satul Lekit are o istorie de 1600 de ani. Pe teritoriul localității se află monumente istorice și ale curiozități demne de vizitat.

Fluxul de știri
0