Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Top 4 desene animate care pot influența negativ copilul dumneavoastră

© YouTubeMasha and the Bear
Masha and the Bear - Sputnik Moldova
Abonare
Desenul animat „Mașa și Ursul” este calificat drept cele mai periculos pentru starea psihică a copiilor, potrivit unui top al celor mai dăunătoare desene animate elaborat de psihologii ruși.

CHIȘINĂU, 3 nov — Sputnik. Faptul că personajului principal, Mașa, nu ascultă de nimeni, capriciile acesteia și purtarea neadecvată, în opinia specialiștilor, ar putea influenţa negativ comportamentul copiilor, creându-se percepția că acest comportament este unul normal, comunică Izvestia.ru.

Маша и Медведь, Maşa şi Ursul - Sputnik Moldova
Noul episod ”Mașa și ursul” bate recordul la vizualizări: 10 milioane în 5 zile

Locul doi în top îl ocupă desenul animat „Monster High". Psihologii consideră că vocabularul personajelor care discută între ele într-un limbaj argotic, ar putea avea o înrâurire nedorită asupra bagajului de cuvinte al copiilor. În afară de aceasta, personajele principale studiază la o școală de monștri, însă nu frecventează lecțiile, comunică postul de televiziune 360.

„SpongeBob SquarePants" a ocupat locul trei în topul specialiștilor. În opinia savanților, principalul personaj este excesiv de egoist și îi critică pe cei adulți.

Pe locul patru se află clasicul "Tom and Jerry". Experții consideră că personajele principale, motanul și șoarecele, determină un comportament abuziv în raport cu cei maturi.

Potrivit AP, desenul animat "Mașa și Ursul" nu este popular doar în Rusia, ci și în Italia, Marea Britanie, Germania și Indonezia. De asemenea, desenul animat este popular în țările musulmane pentru că Mașa are capul acoperit.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0