Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deputaţii au decis de unde îşi vor ridica cetăţenii sumele indexate

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Legea cu privire la indexarea depunerilor băneşti ale cetăţenilor în Banca de Economii a Moldovei a suferit modificări. Amendamentele au fost susţinute de 77 de deputaţi.

CHIŞINĂU, 3 noi – Sputnik. Deputaţii moldoveni au aprobat, joi, în lectură finală modificări la Legea cu privire la indexarea depunerilor băneşti ale cetăţenilor în Banca de Economii a Moldovei (BEM). Amendamentele au fost susţinute de 77 de deputaţi.

Parlamentarii au revenit la 3 noiembrie în şedinţă plenară, după o pauză de câteva săptămâni generată de alegerile prezidenţiale din Moldova. Deputaţii au examinat în şedinţa de joi peste zece proiecte de lege şi hotărâri.

Astfel, deputaţii au susţinut propunerea de a transmite recepţionarea cererilor pentru indexare şi plata sumelor indexate în gestiunea ÎS „Poşta Moldovei”, în  legătură cu retragerea licenţei de desfăşurare a activităţii BEM.

деньги - Sputnik Moldova
Societate
Două categorii de deponenţi la BEM îşi vor primi banii indexaţi

Plata sumei indexate a început în anul 2003, iar până la 16 octombrie 2015, data retragerii licenţei de activitate a BEM, din bugetul de stat au fost achitate beneficiarilor de indexare aproape 690 de milioane de lei. Anul trecut, beneficiari de indexare au fost deponenţii născuţi până în anul 1991 inclusiv pentru plata sumei indexate aferente primei etape şi deponenţii născuţi până în anul 1934 inclusiv pentru plata sumei indexate aferente etapei a doua.

Conform cererilor depuse până în anul 2015, suma indexată aferentă etapei a doua ce urmează a fi achitată deponenţilor constituie aproape 720 de milioane de lei.

Cheltuielile aferente recepţionării cererilor pentru indexare şi plata sumelor indexate suportate de ÎS „Poşta Moldovei” vor fi achitate din bugetul de stat. Potrivit calculelor Guvernului, acestea se vor ridica la un milion de lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0