Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A murit legendarul clovn Oleg Popov

© Алексей ДаничевОлег Попов
Олег Попов - Sputnik Moldova
Abonare
Artistul de circ de renume mondial Oleg Popov, care a locuit în ultimii 24 de ani în Germania, a decedat în urma unui stop cardiac, în timpul unui turneu la Rostov pe Don. El avea 86 de ani.

CHIȘINĂU, 3 nov — Sputnik. Legendarul clovn Oleg Popov, care s-a stins din viaţă miercuri într-un hotel de la Rostov pe Don, nu se plângea de probleme de sănătate. Acesta privea pur și simplu televizorul, iar medicii au constatat ulterior decesul artistului, survenit în urma unui stop cardiac. A reușit să participe doar la două reprezentații din cele 15 programate la circul din oraș, a relatat directorul circului din Rostov pe Don Dmitri Roznicenko, citat de RIA Novosti.

"Toate reprezentațiile vor avea loc, trupa formată din 50 de persoane va evolua deja în memoria lui Oleg Popov. Două reprezentații au avut loc deja, au mai rămas 13 şi acestea se vor desfășura până la 20 noiembrie", a explicat Reznicenko.

Colectivul și administrația Circului de Stat din Rusia au exprimat profunde condoleanțe rudelor și apropiaților lui Oleg Popov.

Vladimir Medinski, ministrul Culturii din Rusia, a menţionat că Oleg Popov a fost unul dintre artiştii cei mai cunoscuţi din ţară, dar şi mai iubiţi de public.

"El a reușit să creeze imaginea irepetabilă a unui clovn excentric, capabil să emane lumină și să transforme în sărbătoare orice reprezentație, doar prin simpla sa apariția", a spus Medinski.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0