Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Gurău, declarații scandaloase: Moldovenii sunt leneși la carte și bețivi

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Gurău
Victor Gurău - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii sunt săraci pentru că nu vor să muncească, nici măcar nu vor să se ocupe de gospodăriile lor agricole individuale, să cultive roșii, usturoi, zarzavaturi, să crească porci și vite. Aceasta este opinia analistului politic Victor Gurău, pe care a exprimat-o în cadrul unei emisiuni realizate în studioul Sputnik Moldova.
Gurău, declarații scandaloase: Moldovenii sunt leneși la carte și bețivi

Directorul Centrului de Analiză Strategică și Monitorizare „Alternativa pentru Moldova", analistul politic și economic Victor Gurău consideră că de toate problemele cu care se confruntă cetățenii moldoveni sunt vinovați chiar ei și este nedrept să se pună această responsabilitate pe seama autorităților, a sistemului.

În susținerea afirmației sale Gurău a adus faptul că pe șantierele de reparație și de construcție a drumurilor sunt aduși muncitori de peste hotare, dat fiind că moldovenii nu vor să pună osul.

"La noi au fost demarate proiecte investiționale importante, cum ar fi reparația și construcția drumurilor. Dar la aceste șantiere sunt aduși muncitori calificați din alte țări, din România, spre exemplu, căci noi nu avem proprii muncitori calificați. Muncitorii noștri sunt buricul pământului, stau în berării și joacă cărți", a declarat Gurău.

Expertul mai spune că moldovenii vor să trăiască la fel ca în Europa, dar să muncească ca în perioada sovietică.

"Noi vrem ca în 25-30 de ani să ajungem la nivelul Marii Britanii, al Germaniei. Nu, mai întâi trebuie să schimbăm mentalitatea din noi și mai apoi să pretindem standarde europene. Noi încă gândim sovietic, în noi trăiește omul sovietic, acel om sovietic care stă în berărie și joacă cărți și domino", a spus Victor Gurău.

Autor: Sergiu Praporșcic

Fluxul de știri
0