Nikolai Țsiskaridze a devenit editorialist la Sputnik Georgia

© Личный архив Николая ЦискаридзеНиколай Цискаридзе
Николай Цискаридзе - Sputnik Moldova
Abonare
Cunoscutul artist Nikolai Țsiskaridze va relata despre perioada sa de creație la Tbilisi, dar și despre evoluția baletului în lume.

 CHIȘINĂU, 2 nov — Sputnik. Portalul Agenției de presă și de radio Sputnik Georgia mai are un editorialist — prim-balerinul scenelor internaționale Nikolai Țsiskaridze. Materialele acestuia vor apărea cu o periodicitate de două ori pe lună şi vor include amintirile lui Țsiskaridze despre perioada georgiană din biografia sa de creație, reflevţiile de viață ale artistului, opinii despre problemele actuale ale vieţii culturale din Rusia și Georgia, precum și a evoluției baletului în lume.

Prima temă pe care a abordat-o Nikolai Țsiskaridze ţine de amintirile despre copilăria sa petrecută la Tbilisi. Cunoscutul dansator și-a împărtășit și propria rețetă de luptă cu astenia de toamnă. Fiecare material este însoțit de fotografii din arhiva personală a artistului, dar și din arhiva de fotografii Sputnik Images.

"Din păcate, de ceva timp sunt rupt de viața actuală a Georgiei, dar îmi place că nu am fost uitat acolo, chiar dacă nu mă aflu demult în ţară. De aceea mă bucură dacă pot fi cu ceva de folos. Este plăcut pentru mine să pot aminti încă o dată despre exclusivitatea acelei națiuni pe care o reprezint. Iar platforma dumneavoastră mediatică — Sputnik Georgia — mă va ajuta să realizez acest lucru", a spus Nikolai Țsiskaridze.

Nikolai Țiskaridze este un cunoscut artist de balet, rector al Academiei de Balet Vagangova, fost prim-balerin al Teatrului Mare din Moscova, prezentator de televiziune, artist emerit al FR, multiplu laureat al "Măștii de Aur" și Premiului de Stat al FR.

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaNicolai Țsiskaridze
Nicolai Țsiskaridze - Sputnik Moldova
Nicolai Țsiskaridze

Sputnik Georgia (sputnik-georgia.com) și-a început activitatea în țară în luna mai 2015. Agenția include portal cu același nume în limbile rusă și georgiană și radio on-line.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0