Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kosaciov despre alegerile din Moldova: acestea trebuie să fie pro-moldovenești

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaЗаседание Совета Федерации РФ
Заседание Совета Федерации РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comitetului Consiliului Federatiei pentru Afacerile Internaționale Konstantin Kosaciov a dat o apreciere situației care s-a constituit în țara noastră în ajunul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

CHIȘINĂU, 1 nov — Sputnik. Votul la alegerile prezidențiale s-a dat, de fapt, pentru alegerea vectorului externe al țării, însă acest lucru nu este corect, alegerile trebuie să fie pro-moldovenești, consideră președintele Comitetului Consiliului Federatiei pentru Afacerile Internaționale Konstantin Kosaciov.

Ghenadie Vaculovschi, Tatiana Cebotari și Sergiu Praporșcic - Sputnik Moldova
Încă două săptămâni de campanie electorală

Pentru a câștiga alegerile din primul tur, candidatul trebuie să acumuleze 50% plus un vot, însă nici unul nu a atins acest prag.

Potrivit politicianului, pentru țări ca Moldova și Ucraina, această alegere nu poate decât să aprofundeze contradicţiile. Și acest lucru, evident, nu ar trebui să se întâmple".

"Se repetă iarăşi situaţia când într-un stat post-sovietic are loc, de fapt, alegerea vectorului extern care, în condițiile acutizării actuale a confruntării dintre Rusia și Occident (mai exact între Occident și Rusia, dacă e să ne amintim cine anume a impus politica sancțiunilor), pare şi mai radicală decât acum câțiva ani. Această situație, de fapt, nu mă bucură deloc. Deoarece alegerile nu trebuie să fie pro-ruseşti sau pro-occidentale, ele trebuie să fie pro-moldovenești", a scris Kosaciov pe pagina sa de Facebook.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0