Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Frica de noi acte teroriste i-a forțat pe moldovenii din Franța să meargă la vot

Abonare
Teama că în Franța ar putea avea loc noi atentate teroriste și că vot fi nevoiți să părăsească această țară, i-a determinat pe moldovenii de pe Coasta de Azur să meargă organizat la alegerile din data de 30 octombrie. Moldovenii spun că vor să contribuie la redresarea lucrurilor din Patrie prin alegerea unui președinte competent.
Frica de noi acte teroriste i-a forțat pe moldovenii din Franța să meargă la vot

În ziua alegerilor prezidențiale, șefa Departamentului Relații cu Publicul de la Radio Nice, Tatiana Zemba, a relatat prin telefon pentru ascultătorii Sputnik Moldova cum au votat cetățenii moldoveni care locuiesc pe Coasta de Azur. "Am hotărât să meargă organizat la alegeri, cu microbuzele, în compania prietenilor. Este o zi frumoasă și specială. Moldovenii se salută, se îmbrățișează, speră la un viitor mai bun", a relatat jurnalista.

Tatiana Zemba a mai spus că moldovenii din Franța privesc Republica Moldova ca pe un refugiu pentru cazul în care această țară va fi lovită din nou de atacuri teroriste.

"Moldovenii de pe Coasta de Azur nu au uitat atentatul terorist din 14 iulie de la Nisa, soldat cu peste 80 de victime, și de aceea nu se mai simt în siguranță în străinătate. Dorința lor este să se întoarcă acasă, în Republica Moldova. Dar nu așa oricum, ci într-o Republică Moldova în care s-ar simți confortabil. Așa că au decis să participe și ei la vot, să facă ordine la ei acasă, ca să aibă unde să revină. Ei se tem că nu vor avea unde să revină", a spus Tatiana Zemba.

Ea a mai subliniat că moldovenii, oricât de mulți bani ar câștiga în străinătate, speră să revină acasă, la cei dragi.

"Moldovenii nu sunt în siguranță în altă țară decât în Republica Moldova. Cel mai bine este acasă. Soarta ne-a impus să ne părăsim casele, părinții, surorile, frații și mormintele strămoșilor noștri, să mergem să căutăm un trai mai decent. Dar ceea ce s-a întâmplat la Nise în data de 14 iulie, carnajul acela ne-a îngrozit pe toți", a mai adăugat șefa Departamentului Relații cu Publicul de la Radio Nice, conaționala noastră Tatiana Zemba.

Autor: Sergiu Praporșcic

Fluxul de știri
0