Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din 1 noiembrie, şoferii nu au voie să facă acest lucru

© Sputnik / Miroslav RotariАвтомобильные пробки, ул. Чуфля
Автомобильные пробки, ул. Чуфля - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu 1 noiembrie, conducătorii auto sunt obligați să circule cu farurile aprinse și pe timp de zi.

CHIŞINĂU, 1 noi – Sputnik. Din 1 noiembrie, conducătorii auto nu au voie să circule cu luminile de fază scrută stinse nici pe timp de zi. Totodată, şoferii sunt obligaţi să-şi echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare condițiilor climaterice

Începând cu 1 noiembrie, conducătorii auto sunt obligați să circule cu farurile aprinse și pe timp de zi. Potrivit prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere, obligația de a include în timpul deplasării faza scurtă a luminilor de întâmpinare se menține până pe 31 martie.

Regulamentul Circulației Rutiere obligă șoferii să echipeze autovehiculele cu pneuri corespunzătoare condițiilor climaterice. Astfel, în cazul în care carosabilul va fi acoperit de zăpadă, ghețuș sau polei, iar șoferii vor circula cu anvelope necorespunzătoare condițiilor meteo specifice perioadei reci a anului, inspectorii de patrulare vor aplica sancțiuni cu amendă de până la 1000 de lei.

Inspectoratului Național de Patrulare, menționează, că aceste măsuri sunt aplicate în perioada rece a anului, caracterizată de vreme instabilă, însoțită de timp posomorât și ceață – fenomene care reduc esențial vizibilitatea în trafic, sporind riscul accidentelor rutiere.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0