Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pe Ghimpu nu-l vor preşedinte nici propriii consăteni

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента Молдовы 2016
Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
După numărare tuturor voturilor valabil exprimate în satul de baştină al lui Mihai Ghimpu, a devenit clar că acesta şi-a pierdut iremediabil popularitatea chiar şi în rândul propriilor consăteni.

CHIŞINĂU, 31 octombrie — Sputnik. Surpriză extrem de neplăcută pentru capul liberalilor Mihai Ghimpu, care a fost nevoit să constate că a pierdut cu un scor zdrobitor alegerile în satul în care s-a născut.

După numărarea tuturor voturilor valabil exprimate, Ghimpu s-a ales cu doar 148 de voturi (8,81%) din totalul de 1.680. Nu l-a ajutat nici lozinca unirii pe care a fluturat-o ostentativ în cadrul campaniei electorale.

Moldovenii votează la ambasada Republicii Moldova de la București - Sputnik Moldova
La București, Dodon l-a depășit pe Ghimpu

Câştigător la Coloniţa este Maia Sandu, candidatul unic al opoziţiei de dreapta (60,24%), urmată de Igor Dodon cu 22,8 la sută din sufragii.

De altfel, marele unionist Ghimpu a fost depăşit de Dodon chiar şi la Bucureşti.

După procesarea a 99,33% din totalul proceselor verbale, liderul PSRM Igor Dodon a acumulat 48,26% din voturile valabil exprimate.

Candidatul unic al opoziţiei de dreapta, liderul Partidului „Acţiune şi Solidaritate" Maia Sandu a înregistrat un scor de 38,42%.

Prin urmare, Dodon şi Sandu se vor confrunta în cel de-al doilea tur de scrutin.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0