Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum votează moldovenii în Monaco și ce le urează celor de acasă

© Flickr / GIPE25MONACO: Le port
MONACO: Le port - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii moldoveni cu drept de vot atât din țară, cât și de peste hotare, își aleg duminică președintele.

CHIȘINĂU, 30 oct — Sputnik. Cetățenii moldoveni de peste hotare participă destul de activ la alegerile președintelui Republicii Moldova. Astfel, conform datelor de la ora 15:00, la secția de votare 1/327 amenajată în Principatul de Monaco, s-au prezentat 309 persoane.

Moldovenii care locuiesc prin preajmă, inclusiv pe Coasta de Azur a Franței, au posibilitatea să voteze anume aici.

Unii dintre cei care au mers la vot au postat mesaje video despre desfăşurarea votării dar și cu urări pentru cei de acasă, chiar de la secția de votare. Este și cazul Tatianei Zemba, care activează la Radio Nice.

Un alt cetățean al Republicii Moldova aflat peste hotare, tot la Nisa, Savelie Mihai, care a mers să voteze împreună cu familia sa, a relatat în postarea video de pe Facebook că este o zi frumoasă, dar tristă, deoarece este foarte dificil de ales din lista de candidați propusă, aceasta, în opinia dânsului, fiind una nereprezentativă. Însă totuși au mers la vot, punându-și speranța în unul dintre cei nouă candidați la prezidențialele din Moldova.

© Savelie MihaiCetățeni moldoveni la votare în Monaco
Cetățeni moldoveni la votare în Monaco - Sputnik Moldova
Cetățeni moldoveni la votare în Monaco
Fluxul de știri
0