Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este interesat de cum se desfăşoară scrutinul prezidenţial din Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a acreditat peste 3,7 mii de observatori naţionali şi internaţionali care vor monitoriza desfăşurarea procesului electoral în ziua de 30 octombrie.

CHIŞINĂU, 29 oct – Sputnik. Alegerile prezidenţiale din Moldova, care vor avea loc duminică 30 octombrie, vor fi monitorizate de 3700 de observatori, a declarat preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu. 

„CEC a acreditat, până la 28 octombrie, peste 3,7 mii de observatori, dintre care 3202 de observatori naţionali şi 562 de observatori internaţionali”, a menţionat Russu.

Potrivit preşedintelui CEC, observatorii vor monitoriza desfăşurarea procesului electoral în ziua de 30 octombrie.

„Observatorii atât naţionali, cât şi internaţionali veghează respectarea legii şi desfăşurarea procedurilor în mod corect şi nu se pot implica în procesul electoral propriu-zis”, a declarat preşedintele CEC.

Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CEC a decis câte buletine de vot vor fi tipărite pentru alegerile prezidenţiale

Russu a precizat că şi în cele 100 de secţii de votare de peste hotare vor fi câte un observator naţional şi unul din partea concurenţilor electorali. 

„Observatorii vor trebui să se afle în secţia de votare din momentul deschiderii acestora, la ora 7.00, sau chiar mai devreme şi până la totalizarea rezultatelor scrutinului”, a declarat Alina Russu.

În total, pentru alegerile prezidenţiale din Moldova vor fi amenajate 1981 de secţii de votare. 

Fluxul de știri
0