Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

SIS sesizează activizări în direcţia subminării cadrului național de securitate

© Sputnik / Miroslav RotariСИБ SIS
СИБ SIS - Sputnik Moldova
Abonare
SIS a depistat сă, în noaptea de 28 spre 29 octombrie, pe reţelele de socializare au fost postate mai multe modele de „buletine de vot”, prelucrate prin aplicaţia „Photoshop”, însoţit de un ,,mesaj adresat alegătorilor”, orientat spre denigrarea autorităţilor statului.

CHIȘINĂU, 29 oct — Sputnik. Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova sesizează activizări ale unor forţe în direcţia subminării cadrului naţional de securitate. Interesul meschin al acestora, pe palier intern cât şi de sorginte externă, este orientat expres spre generarea de destabilizări a echilibrului social în contextul alegerilor Preşedintelui Republicii Moldova, din 30 octombrie, potrivit unui comunicat al SIS.

Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CEC a decis câte buletine de vot vor fi tipărite pentru alegerile prezidenţiale

SIS a depistat сă,  în noaptea de 28 spre 29 octombrie, pe reţelele de socializare au fost postate mai multe  modele de „buletine de vot”, prelucrate prin aplicaţia „Photoshop”, însoţit de un,,mesaj adresat alegătorilor”, orientat spre  denigrarea autorităţilor statului.

”Modelele prelucrate ale „buletinelor de vot” au fost preluate de către mai mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare,  care le-au distribuit manipulator, astfel fiind incitate spiritele cetăţenilor şi provocată senzaţia încălcării procesului electoral”, informează instituția.

În cadrul investigaţiilor, Serviciul de Informaţii şi Securitate a identificat persoanele implicate în distorsionarea conţinutului informaţional. Materialele probatorii urmează a fi expediate Procuraturii Generale.

Fluxul de știri
0