Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șefii MAE ai Rusiei și Iranului vor discuta despre situația din Siria

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a confirmat că "problemei siriene” îi va fi acordată o atenție sporită în cadrul discuţiilor cu omologul său din Iran.

CHIȘINĂU, 28 oct —Sputnik. Șeful MAE al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că va discuta la întrevederea de la Moscova cu omologul său din Iran, Mohammad Javad Zarif, cu precădere situația din Siria, iar în cadrul întâlnirii trilaterale cu participarea șefului MAE al Siriei, Valid Muallem, miniștrii se vor concentra, în special, pe problemele umanitare și lansarea procesului de negocieri privind reglementarea siriană, informează RIA Novosti.

"Vom acorda o atenție aparte situației din Siria și din jurul Siriei. Ultimele evenimente confirmă încă o dată că lupta cu terorismul nu admite compromisuri, ea trebuie să fie consecventă, fără a ne lăsa provocați, deoarece provocările devin din ce în ce mai multe", a declarat ministrul rus.

El a mai subliniat că șefii departamentelor de politică externă vor avea posibilitatea "să discute detaliat, în cadru întâlnirii de azi cu participarea prietenului nostru, ministrul afacerilor externe din Siria Valid Muallem, toate aspectele situației din Siria, inclusiv problemele luptei cu terorismul, soluţionarea problemelor umanitare, și, evident, lansarea proces de negocieri".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0