Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Concurenţii electorali mai au o zi pentru agitaţie, după urmează tăcere

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală atenționează concurenţii electorali şi mass-media că în ziua alegerilor şi cea precedentă ei agitaţia electorală este strict interzisă.

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Comisia Electorală Centrală atenționează că vineri, 28 octombrie, este ultima zi în care concurenții electorali pot face agitație electorală. Potrivit Codului Electoral, agitaţia electorală este strict interzisă în ziua alegerilor şi în cea precedentă ei.

În aceste zile nu se permite desfăşurarea, reflectarea activităţilor, materialelor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în contul cu mențiunea ”Fond electoral”.

„Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către mass-media, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă, de la 10 la 20 de unităţi convenţionale, aplicată persoanei fizice, şi cu 40 la 50 de unităţi convenţionale, aplicată candidatului electoral”, atenţionează CEC.

Выборы в Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
Sondaj: vom afla numele preşedintelui abia în turul doi

Alegerile prezidenţiale în Republica Moldova vor avea loc, duminică, 30 octombrie. Pentru fotoliul de preşedinte al ţării se vor lupta nouă candidaţi. 

Procesul votării va începe, duminică, la ora 7.00 şi se va încheia la ora 21.00.

Pentru scrutinul de duminică vor fi deschise în jur de 2 mii de secţii de votare, dintre 100 peste hotare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0