Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un poliţist condamnat pentru corupere pasivă transmite un mesaj de după gratii

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI a publicat un interviu de aproape 12 minute cu un poliţist care a fost condamnat la cinci ani și jumătate de detenție pentru corupere pasivă.

CHIŞINĂU, 27 oct – Sputnik. Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI cu suportul Departamentului Instituțiilor Penitenciare al Ministerului Justiției al Republicii Moldova a realizat un film documentar, unde protagonistul principal este un poliţist, condamnat la cinci ani și jumătate de detenție pentru corupere pasivă.

Filmul în care poliţstul povesteşte cum s-a schimbat viaţa sa după condamnare se numeşte „Mesaj de după gratii”. Deţinutul, care stă mai bine de un an după gratii, susţine că atunci când a fost reţinut avea gradul de căpitan de poliţie, iar în două luni urma să primească gradul de maior.

„În viaţă s-a schimbat totul. Pot să spun că am pierdut jumătate din viaţă. Regret şi aş întoarce timpul înapoi să fiu alături de familie şi de cei dragi”, a declarat poliţistul condamnat.

Acesta spune că „corupţia este un fenomen impus de necesităţile pe care le are un poliţist”.

„Corupţia este o necesitate”, a menţionat deţinutul, care spune că în prezent este susţinut doar de mama sa.

„Pentru mine, etapa cea mai grea a fost drumul spre penitenciar, adică atunci când conştientizezi că vei ajunge după gratii”, a spus poliţistul.

Totodată polițistul transmite un mesaj foștilor colegi „în speranța că aceștia nu vor săvârși aceleași greșeli, pe care le-a săvârșit el”.


Fluxul de știri
0