Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a numit un nou șef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale

© Sputnik / Мирослав Ротарькабинет министров
кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit legislației Moldovei, candidatura pentru funcția de șef al Marelui Stat Major este confirmată de şeful statului.

CHIȘINĂU, 27 oct — Sputnik. În cadrul şedinței ordinare de miercuri, Guvernul Moldovei l-a numit pe Igor Cutie în funcția de șef al Marelui Stat Major al ţării.

Propunerea de confirmare a lui Igor Cutie în calitate de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale a fost făcută de ministrul Apărării Anatol Șalaru.

"Un ordin în acest sens urmează să fie semnat de președintele Moldovei", a spus Șalaru.

În luna martie a acestui an, Guvernul l-a demis din funcția de șef al Marelui Stat Major pe Igor Gorgan, care a ocupat acest post din anul 2013. Ministrul Apărării l-a învinuit pe acesta de scăderea nivelului de disciplină în rândurile Armatei Naționale, de cheltuieli nejustificate și promovarea rudelor sale pe scara profesională.

Conform legislației Moldovei, candidatura pentru funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale urmează să fie confirmată de președintele țării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>
Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0