Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată pentru ce va cheltui Guvernul un miliard de lei în 2016

© Sputnik / Rodion ProcaTraseu
Traseu - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a decis repartizarea fondului rutier pentru anul 2016. Peste un miliard de lei va fi cheltuit pentru reparația drumurilor din Moldova.

CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Miercuri, Cabinetul de miniștri a aprobat Programul privind repartizarea fondului rutier pentru anul 2016. Documentul prevede alocarea unui miliard de lei pentru finanţarea lucrărilor de reparaţie a drumurilor, care au fost efectuate în acest an şi finalizarea celor aflate în curs de derulare.

Potrivit Guvernului, aproximativ 756 de milioane de lei vor fi direcţionate pentru acoperirea cheltuielilor la întreţinerea şi reparația drumurilor publice naţionale şi locale. O atenţie sporită va fi acordată îmbunătăţirii calităţii părţii carosabile, precum şi sporirii securităţii în trafic.

O altă parte din bani sunt destinaţi acoperirii costurilor executării construcţiilor inginereşti, lucrărilor de proiectare, evaluare a drumurilor şi procurare a terenurilor în vederea extinderii drumurilor naţionale în cadrul reabilitării acestora. Aproximativ 96 de milioane de lei vor fi cheltuiți pentru întreţinerea curentă a drumurilor, iar pentru îngrijirea şoselelor pe timp de iarnă — 60 de milioane. Pentru achitarea datoriilor pentru lucrările de construcţie şi reparaţie a drumurilor care au fost efectuate în anul 2015, Guvernul va cheltui alte aproximativ 230 de milioane de lei.

În Republica Moldova sunt 65 de drumuri publice naţionale cu o lungime totală de peste 3.330 de km şi peste 700 de drumuri publice locale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0