Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

FMI i-a cerut Moldovei să îndeplinească 16 condiții, pe când altor țări le impune 7

Abonare
Pentru Memorandumul care urmează a fi semnat între Republica Moldova și FMI au fost prevăzute spre îndeplinire 16 condiții. Până în data de 21 octombrie acestea au fost realizate în totalitate de către autoritățile de la Chișinău. Declarația a fost făcută de doctorul în economie Gheorghe Costandachi.

Gheorghe Costandachi a declarat în cadrul unei emisiuni produse în studioul Sputnik Moldova că în mod normal, pentru semnarea unui Memorandum între FMI cu alte țări, nu sunt avansate mai mult de 5-7 condiții, Moldovei însă i-au fost impuse un număr dublu de cerințe. Costandachi susține că pentru prima dată în istoria FMI au fost înaintate 16 condiții.

Expertul spune însă că Republica Moldova va avea un Memorandum semnat cu FMI, iar până la sfârșitul anului și suportul financiar prevăzut va fi alocat pentru 2016.

În opinia lui, se poate afirma cu certitudine că după ședința Consiliului de Directori ai FMI din data de 7 noiembrie, în maximum 4-5 zile, Moldova va primi asistență financiară de la FMI.

Autor Tatiana Cebotari

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0