Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Două cutremure puternice în Italia. O persoană şi-a pierdut viaţa

© Flickr / °FlorianСейсмограф
Сейсмограф - Sputnik Moldova
Abonare
Două cutremure s-au produs la un interval scurt de timp în centrul Italiei. O persoană a murit, iar alte câteva zeci au fost rănite.

CHIŞINĂU, 26 oct — Sputnik. După ce miercuri în Italia a fost înregistrat un cutremur de 5,4 grade pe scara Richter, un al doilea s-a produs în seara aceleiaşi zile, având magnitudinea de 6,4 grade.

Cutremurele au avut loc în Italia centrală, în apropiere de oraşul Perugia, aproximativ 70 de mile sud-vest de capitala Romei. Mai multe clădiri s-au prăbuşit în câteva sate şi orăşele, inclusiv în localitatea Amatrice, afectată grav în urma cutremurului din 24 august.

Şeful Departamentului pentru Protecţie Civilă, Fabrizio Curcio, a declarat că "zeci" de oameni au fost răniţi, dar numai patru sunt în stare gravă, informează Reuters. Viaţa lor este în afara oricărui pericol.

O singură persoană a murit în urma cutremurelor. Este vorba de un bătrân care a făcut atac de cord din cauza spaimei puternice.

"Situaţia nu este atât de catastrofală pe cât ne temeam", a precizat Curcio.

Epicentrul a fost localizat în provincia Macerata, la o adâncime de 9 kilometri.

După ultimele actualizări, conform datelor Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia, ultimul cutremur înregistrat la ora 21 şi 18 minute ora locală a avut magnitudinea de 5,9.

Un cutremur cu magnitudinea 6 a lovit Italia în luna august, provocând pagube în regiunile Umbria, Lazio și Marche şi omorând aproape 300 de persoane.

Fluxul de știri
0