Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Kârgâzstanului a semnat decretul privind demisia Guvernului

© Photo : Пресс-служба президента КР / Султан ДосалиевАрхивное фото президента КР Алмазбека Атамбаева
Архивное фото президента КР Алмазбека Атамбаева - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de miniștri a fost format la 2 noiembrie 2015, în baza unui acord de coaliție între patru fracțiuni parlamentare. Coaliția parlamentară s-a destrămat odată cu plecarea Partidului Social Democrat din Kârgâzstan.

CHIȘINĂU, 26 oct — Sputnik. Președintele Kârgâzstanului, Almazbek Atambaev, a semnat miercuri, 26 octombrie, decretul "Cu privire la demisia Guvernului din RK", transmite Sputnik Kârgâzstan, făcând referire la serviciul de presă al șefului statului.

În document se menţionează că Guvernul se consideră demis în legătură cu destrămarea oficială a coaliției dintre fracțiunile PSDK, "Kârgâzstan", "Onuguu — Progress" și "Ata Maken".

Persoanele care au ocupat funcțiile de prim-ministru, prim-vicepremier, vicepremieri, membri ai Guvernului, dar și conducătorii departamentelor administrative vor continua să-și exercite funcțiunile până la numirea unor noi membri ai Cabinetului de Miniștri și conducători ai structurilor de stat. Coaliția a fost formată la 2 noiembrie 2015.

Aceasta s-a destrămat după ce PSDK a decis să plece din cauza neînțelegerilor cu partenerii.

Fluxul de știri
0