Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premiere în câteva secţii de votare la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie

© Sputnik / Evgheni PanasencoAlegeri 2015
Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Comisia Electorală Centrală a aprobat desfășurarea serviciului de translare mimico-gestuală în 3 secții de votare din Chișinău.

CHIŞINĂU, 26 oct – Sputnik. Pentru asigurarea condițiilor de participare neasistată la procesul electoral a persoanelor cu dizabilități în vederea realizării drepturilor constituționale ale acestora, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat desfășurarea serviciului de translare mimico-gestuală, în 3 secții de votare din Chișinău.

Astfel, persoanele care vor asigura translarea în limbajul mimico-gestual vor facilita, la cerere, procesul de comunicare dintre membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare și alegătorii cu dizabilități de auz.

Membrii CEC - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CEC a decis câţi bani vor putea primi concurenţii electorali
De asemenea, în 3 secții de votare din orașul Basarabeasca, municipiile Chișinău și Bălți, vor fi instalate sisteme televizate cu circuit închis de către persoane autorizate.

Birourile electorale ale secțiilor de votare nr. 1/137 din municipiul Chișinău, nr. 2/36 din municipiul Bălți și nr. 5/3 din orașul Basarabeasca vor acorda asistența logistică necesară observatorilor/experților tehnici împuterniciți cu administrarea sistemului televizat cu circuit închis, care va funcționa în ziua scrutinului din 30 octombrie.

În premieră, la alegerile prezidențiale din 30 octombrie, secțiile de votare vor fi dotate cu lupe pentru a facilita procesul de votare al persoanelor cu dizabilități de vedere.

Fluxul de știri
0