Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul ungar acuză dur SUA: exportă instabilitate şi extremism

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр Венгрии Виктор Орбан
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ungariei a criticat politica externă a administrației Obama, afirmând că se bazează pe aroganță și nu ia în considerare realitatea. Viktor Orban a declarat că modelul democrației americane exportate în lume produce instabilitate, migrație și extremism.

CHIŞINĂU, 25 oct — Sputnik. În timpul vizitei sale în Bavaria, premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat vehement manipulările Uniunii Europene şi ale Statelor Unite ale Americii privind criza refugiaților, relatează Russia Today, citată de ro.sputnik.md.

Totodată, Viktor Orban şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că o potențială președinție a lui Hillary Clinton va menține actuala politică externă americană de destabilizare a statelor.

"America sprijină procesul migrării la nivel global. În loc să-i ajute pe toți să rămână în propria lor țară, ei percep mișcările globale ale populației ca ceva pozitiv, sau cel puțin natural. Prin urmare, nu doresc să se oprească, ci gestionează acest proces de migrare. Democraţii şi Hillary Clinton sunt managerii", a declarat Viktor Orban pentru ziarului german Passauer Neue Presse, conform RT.

El a adăugat că politica de înlăturare a guvernelor nedemocratice din Orientul Mijlociu, urmărită atât de președintele republican George W. Bush cât și de democratul Barack Obama, pur și simplu nu funcționează.

Малогабаритная авиабомба с ядерным зарядом PH-28 - Sputnik Moldova
Opinia experţilor: bombele SUA din Europa riscă să fie capturate de teroriști

"America crede în exportul democrației. Asta sună bine; cu toate acestea, ori de câte ori a fost încercat, regiuni întregi s-au destabilizat, iar consecințele sunt moartea și migrația. În plus, de multe ori anti-democratice, forțele extremiste au ajuns la putere ca urmare a alegerilor libere", a concluzionat Orban.

Premierul ungar a spus că este dovadă de aroganţă să crezi în exportul democraţiei pentru că această doctrină nu ia în considerare structurile culturale ale diferitor ţări. El crede că civilizația creștină, europeană şi cea islamică ar trebui să fie păstrate separat, dat fiind că încercând să le amesteci şi să le împaci este nerealist şi nociv pe termen lung.

Premierul ungar Viktor Orban este un nonconformist în politica europeană. A contestat planul Bruxellesului privind cotele de relocare a refugiaților. Orban consideră că UE alunecă spre ceea ce a fost Uniunea Sovietică. Spre deosebire de alți membri ai UE, cum ar fi Polonia și Statele Baltice, liderul maghiar nu vede Moscova ca pe o amenințare militară şi susține cooperarea cu Rusia.

Fluxul de știri
0