Conferință video în problema protecției nou-născuţilor

© Sputnik / Igor Tschabanenko / Accesați arhiva multimediaРодившиеся младенцы, чувствуют себя хорошо.
Родившиеся младенцы, чувствуют себя хорошо. - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, 26 octombrie, ora 11.00, la Centrul de presă multimedia Sputnik Moldova a avut loc conferința video Minsk-Astana-Chișinău, în cadrul căreia au fost discutate problema oportunităţii deschiderii baby-box-urilor, experiența Moldovei, Belarusului și Kazahstanului privind protejarea nou-născutului de pericolul abandonării anonime după naștere.

Anul acesta, Moldova și Belarus au fost zguduite de noi cazuri strigătoare la cer de abandonare a bebeluşilor în stradă.

Ce măsuri ar trebui întreprinse pentru a nu admite repetarea unor astfel de cazuri; ar trebui oare introduse modificări în legislație și deschise baby-box-uri, care există în multe țări, dar la care a renunţat în acest an Rusia; ce alte metode de protejare a nou-născutului de pericolul abandonării anonime după naștere mai există în țările CSI; ce susținere acordă statul caselor de copii; cum se realizează programul de susținere a maternității — acestea și alte probleme au fost discutate de experți la Centrele de presă din Chișinău, Minsk și Astana.

Au participat la discuție:

La Minsk:

—  Dmitri ȘEVȚOV, deputat în Camera reprezentanților a Adunării Generale a Republicii Belarus;

La Astana:

— Laila ZAKARIANOVA, medic-șef la Instituţia de Stat "Casa specializată a copilului";

La Chișinău:

— Vladimir ODNOSTALCO, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Acreditarea:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Tel.: 079900003.

Evenimentul va avea loc la Centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, etajul 4.

Fluxul de știri
0