Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce riscă guvernanții dacă pierd lupta cu mafia cazinourilor

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Gurău
Victor Gurău - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernanții sunt obligați să ducă până la capăt lupta cu corupția și crima organizată, în caz contrar riscă să dispară pentru totdeauna din viața politică din republica Moldova. De această părere este analistul politic Victor Gurău, care a participat la o discuție purtată în studioul Sputnik Moldova.

Directorul Centrului de Analiză Strategică și Monitorizare "Alternativa pentru Moldova", analistul politic Victor Gurău, susține că, demarând acțiunile îndreptate împotriva mafiei cazinourilor și a localurilor de jocuri de noroc, PDM și Guvernul lui Pavel Filip și-a atras mânia tuturor, a proprietarilor cazinourilor și localurilor în care sunt practicate jocurile de noroc, dar și a grupărilor politice care protejează acest business.

"Vladimir Plahotniuc și guvernarea nu are o altă opțiune. În cazul în care Vladimir Plahotniuc și actuala guvernare vor înceta această luptă și vor pierde această luptă cu corupția și crima organizată, el va fi linșat în Piața Marii Adunări Naționale", susține Gurău.

Comentatorul politic consideră că PDM și Vladimir Plahotniuc sunt obligați să întreprindă acțiuni eficiente în lupta cu corupția, cum ar fi cele care i-au vizat pe judecătorii corupți, pe vameșii corupți, pe funcționarii de la Camera Înregistrării de Stat, ca să se reabiliteze în fața electoratului pentru anii în care a guvernat împreună cu PLDM, perioadă în care corupția și crima organizată au înflorit.

Autor: Sergiu Praporșcic 

Fluxul de știri
0