Băsescu vrea să aducă leul românesc în Republica Moldova

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUTraian Băsescu
Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul președinte, Traian Băsescu, cetățean român și moldovean, a declarat la întâlnirea cu unioniștii că un pas spre unificarea României cu Moldova ar fi introducerea leului românesc în Republica Moldova, dar că acest lucru nu poate fi realizat în mai puțin de un deceniu.

CHIŞINĂU, 24 oct — Sputnik. Traian Băsescu este de părere că România ar trebui să copieze modelul german și să creeze un minister al Reunificării, dar și că un prim pas spre unire ar fi introducerea leului românesc în Moldova, notează ro.sputnik.md.

Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
La ce-i trebuie lui Băsescu cetățenia Moldovei

"Un prim pas ar fi utilizarea leului românesc în Republica Moldova, pentru accelerarea procesului de unificare. Trebuie creat un minister al Reunificării pentru că aici drumul este bătătorit, a făcut-o Germania în condiţiile existenţei actului final de la Helsinki", a spus Băsescu.

Fostul președinte a mai afirmat că în cazul în care cele două țări s-ar uni, România ar avea doar de câştigat atât din punct de vedere al populaţiei, al teritoriului, cât și prin faptul că va deveni una dintre puterile agricole ale Europei.

În ceea ce privește termenul în care unificarea ar putea avea loc, Băsescu a afirmat că având în vedere situaţia din Transnistria, în următorii 10 ani nu se poate realiza reunificarea.

Fluxul de știri
0