Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Unioniștii s-au retras din centrul Bucureștiului

© Facebook / Cristian TechiuMarșul unionist București
Marșul unionist București - Sputnik Moldova
Abonare
Unioniștii au dezinstalat corturile și s-au retras din centrul Bucureștiului, a anunțat George Simion, liderul Acțiunii 2012.

CHIȘINĂU, 23 oct — Sputnik. Reprezentanții Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și-au încheiat acțiunile de protest din centrul Bucureștiului.

"Ne-am retras din Piața Universității. Am închis în momentul acesta protestul de acolo, dar vom reveni ori de câte ori este necesar", a declarat George Simion liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, în timpul întrevederii cu reprezentanții partidului Uniunea Salvați România (USR).

Марш унионистов 27 марта - Sputnik Moldova
Unioniștii au provocat violențe la București

Reprezentanții unioniștilor anunțaseră organizarea unei noi manifestații în Piața Universității, azi, începând cu ora 16.00. De această dată, acțiunea a fost una de scurtă durată și a reunit câteva zeci de persoane.

Liderii mișcărilor care pledează pentru unirea Republicii Moldova și România au făcut concluzii pe marginea rezultatelor acțiunilor din ultimele două zile și au promis că vor organiza un marș unionist la Bruxelles de 1 decembrie.

În același timp, aceștia au anunțat că vor insista pe lângă toate forțele politice asupra stabilirii unui consens național în ceea ce privește chestiunea unirii, după modelul declarației de la Snagov din anul 1995.

"Toate forțele politice trebuie să se adune la aceeași masă și să-și asume proiectul reîntregirii ca proiect de țară. Imediat după stabilirea noului parlament, aceasta va fi ținta organizației noastre. Asta vom face la București zi de zi", a declarat George Simion în cadrul manifestației de azi, adăugând că "ținta pentru frații pentru frații noștri de peste Prut este referendumul 2018".

Fluxul de știri
0