Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oamenii strazii, duși la adăpost de polițiștii locali din Chișinău

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaПункт для обогрева людей без определенного места жительства, hrană pentru săraci, foame
Пункт для обогрева людей без определенного места жительства, hrană pentru săraci, foame - Sputnik Moldova
Abonare
Odată cu răcirea vremii, Poliția Capitalei a demarat acțiuni profilactice în vederea prevenirii hipotermiei sau deces în rândurile oamenilor străzii.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Sâmbătă, poliţia Capitalei a iniţiat acţiuni profilactice de identificare, depistare şi acordare a sprijinului necesar persoanelor fără loc permanent de trai.

În vederea depistării locurilor de trai provizoriu a acestor categorii de persoane, au fost antrenaţi poliţişti în toate sectoarele capitalei. Acțiunile se desfășoară atât ziua cât şi pe timp de noapte.

Forţele de ordine au depistat deja 71 de bărbaţi şi 20 de femei, fără loc permanent de trai, care s-au dovedit a fi originari din raioanele ţării. Potrivit oamenilor legii, au fost acumulate toate datele de identitate ale acestor persoane și au fost sesizate instituțiile de resort precum și autorităţile publice locale, pentru a întreprinde toate acțiunile necesare prevăzute de legislație.

Acțiunile întreprinse de către Poliţia Capitalei au drept scop prevenirea cazurilor de hipotermie sau deces în rândurile oamenilor străzii.

Totodată, cetățenii sunt îndemnați să informeze serviciile în domeniu dacă vor observa persoane înnoptând pe străzi sau alte locuri, unde sunt supuşi riscului.

Fluxul de știri
0