Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum să nu ajungem victime ale traficanților de carne vie

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Мидриган
Павел Мидриган - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Date îmbucurătoare. Cazurile de trafic de ființe umane sunt din ce în ce mai puține, arată datele ministerului de Interne. Totodată, reprezentanţii instituțiilor responsabile susțin că se atestă o descreștere și în cazul traficului de copii.
Cum să nu devenim victime ale traficanților de carne vie

Oamenii legii atenţionează totuşi că au apărut noi metode de racolare a minorilor prin intermediul chaturilor online și îndeamnă părinții să nu-și lase copiii prea mult timp nesupravegheați în fața calculatorului.

Datele oficiale mai arată că ţările în care ajung cele mai multe persoane traficate din Moldova sunt Rusia, Grecia, Italia și Germania. Apar însă și alte destinații cum ar fi: Qatar, Cambogia sau Kuweit. Pentru a combate acest flagel, autoritățile organizează deja de câțiva ani consecutiv săptămâna de prevenire a traficului de fiinţe umane, în cadrul cărora au loc peste 100 de activităţi educativ-informative în toată țara.

Ce trebuie să știm atunci când cineva ne propune un job peste hotare și cum să ne informăm corect pentru a nu deveni victime ale propriei imprudențe, am aflat de la fostul procuror, avocatul Pavel Midrigan.

Autor: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0