Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un cetăţean moldovean, reţinut de SIS pentru promovarea ideologiei jihadiste

© Sputnik / Miroslav RotariSIS СИБ
SIS СИБ - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de Informații și Securitate a identificat şi reţinut o persoană suspectată de acțiuni de justificare publică a terorismului pe teritoriul Moldovei.

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Vineri, Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au identificat un cetățean al Republicii Moldova, care este suspectat de acțiuni de justificare publică a terorismului pe teritoriul național.

În urma unor măsuri de investigare a fost stabilit locul aflării persoanei, precum şi informații care ar confirma legătura acestuia cu entități teroriste din străinătate.

Armă ridicată în urma perchezițiilor la domiciliul unor studenți arabi de la USMF Nicolae Testemiţeanu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Împuşcături în Chişinău: au tras doi străini cu viziuni jihadiste

Bărbatul de 29 ani s-a aflat în vizorul ofițerilor de informații mai bine de doi ani, acesta fiind fondatorul şi gestionarul unei comunități virtuale pe platforme online, prin care recruta noi adepți din rândul cetățenilor Republicii Moldova și disemina materiale de propagare a ideologiei jihadiste.

Totodată, oamenii legii au aflat că persoana s-a convertit la islam pe teritoriul Republicii Moldova şi a adoptat ”comportament de factură jihadist-teroristă”.

Pe marginea acestui caz a fost intentat un dosar penal, bărbatul fiind bănuit de „justificare publică a terorismului”.

Potrivit SIS, detalii cu privire la acest caz vor fi comunicate suplimentar.

Fluxul de știri
0