Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Patronii firmei de construcții reținuți de CNA ar putea sta după gratii

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procurorii cer arestarea preventivă a suspecţilor reţinuţi, joi, în dosarul escrocheriilor imobiliare.

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Procurorii anticorupţie le-au cerut, vineri, judecătorilor de instrucţie arestarea preventivă a celor patru bărbaţi, reţinuţi într-un dosar de corupţie. Aceştia sunt bănuiţi de comiterea, prin abuz, a mai multor abateri la construirea unor blocuri locative, fapt ce s-a soldat cu prejudicierea, în proporţii deosebit de mari, a unui număr important de investitori.

Procurorii au cerut instanţei de la Buiucani mandate de arestare pe numele învinuiţilor pe un termen de 30 de zile.

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CNA desfăşoară ample percheziţii: 12 angajaţi de la Registru, suspendaţi

Potrivit datelor anchetei, reprezentanţii firmelor de construcţie ar fi edificat, în mod neautorizat şi cu abateri de la normele în construcţii, etaje suplimentare la trei blocuri pe care le construiau pe strada Alexandru cel Bun 115 din Chişinău. Aceştia au încheiat contracte de investiţii cu persoane fizice şi juridice pentru încăperile de la etajele, construite abuziv, contrar prevederilor legale şi a proiectului de execuţie.

În cadrul documentării cazului, ofiţerii CNA au făcut mai multe interpelări la autorităţile municipale pentru a elucida circumstanţele în care a fost comisă infracţiunea. În răspunsurile Inspecţiei de Stat în Construcţii, Inspecţiei Muncii, serviciilor Primăriei Chişinău, dar şi celor ale Poliţiei, se arată că agenţii economici au fost avertizaţi de nenumărate ori asupra  neregulilor depistate, fiind emisă şi o prescripţie de sistare a lucrărilor. Cu toate acestea, companiile şi-au continuat activitatea. Pentru fortificarea probatoriului, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au efectuat percheziţii la sediile companiilor vizate, la domiciliile şi în automobilele bănuiţilor. Totodată, în cadrul acţiunilor de urmărire penală, au fost ridicate trei automobile de lux, care aparţin bănuiţilor.

Administratorul, fondatorul şi alte două persoane din cadrul a două firme de construcţie sunt reţinute pentru 72 de ore şi sunt cercetate penal pentru abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă închisoare pe un termen de până la 6 ani.

Fluxul de știri
0