Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Clienții băncii prădate nu-și vor mai putea recupera banii, aurul și diamantele

© Facebook / Gheorghe CostandachiGheorghe Costandachi
Gheorghe Costandachi - Sputnik Moldova
Abonare
Gheorghe Costandachi a declarat pentru Sputnik Moldova că valoarea bunurilor furate din safeurile băncii prădate la Chișinău ar fi de ordinul milioanelor. Potrivit lui, majoritatea clienților nu-și va mai putea recupera aceste bunuri deoarece în contractele lor este menționat că banca nu poartă răspundere pentru conținutul celulelor personale.
Clienții băncii prădate nu-și vor mai putea recupera banii, aurul și diamantele

Gheorghe Costandachi susține că, "jaful a fost organizat cu implicarea angajaților, deoarece sistemul de securitate este atât de sofisticat încât nimeni din afara băncii nu poate avea acces fără a fi ajutat de cineva din interior." Costandachi a precizat că, "persoanele cu care a discutat spun că le-au dispărut sume exorbitante de bani, care sunt de ordinul sutelor de mii, în valută străină. De asemenea, au dispărut obiecte din aur și obiecte foarte prețioase care valorează milioane de lei."

El afirmă că știe despre ce bancă este vorba, dar că nu va da nume până nu va deține mai multe informații de la persoanele sale de încredere.

"Este vorba despre o bancă mică cu capital străin. Proprietarii sau cei care dețin pachetul majoritar de acțiuni nu sunt din Europa", a menționat Costandachi.

Autor: Cristina Danuța

Fluxul de știri
0