Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Judecătorii arestați acum o lună rămân în continuare după gratii

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Judecătoria Buiucani a prelungit mandatele de arest preventiv în izolator pe numele a 14 magistraţi şi 3 executori judecătoreşti.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Judecătoria Buiucani a prelungit, miercuri, mandatele de arest preventiv în izolator pe numele celor 14 judecători şi 3 executori judecătoreşti, urmând ca, joi, să se expună în privinţa a încă  unui judecător.

Termenul a fost prelungit cu 25 şi 30 de zile pentru fiecare, încheiere care poate fi contestată la Curtea de Apel. Învinuiţii se află în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie.

According to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noi capete de acuzare pentru judecătorii reţinuţi în dosarul „Landromat”

Acum o lună, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au reţinut 18 persoane, dintre care 15 magistraţi şi 3 executori, aceştia fiind învinuiţi de complicitate la spălare de bani prin intermediul sistemului financiar din Republica Moldova. Acţiunile de urmărire penală s-au derulat cu acceptul Consiliului Superior al Magistraturii, care a permis cercetarea penală, percheziţionarea şi reţinerea a 16 actuali şi foşti judecători.

Potrivit datelor preliminare ale urmăririi penale, învinuiţii ar fi fost parte a unei scheme criminale care a permis spălarea prin sistemul bancar din Republica Moldova a circa 20 de miliarde de dolari, proveniţi din Federaţia Rusă.

Acţiunile de urmărire penală ale procurorilor au permis acumularea unor probe pertinente pentru a demonstra implicarea celor reţinuţi în schema de spălare de bani, precum şi iniţierea unor noi dosare.

Fluxul de știri
0