Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șoferii vor circula cu farurile aprinse și pe timp de zi începând cu 1 noiembrie

© Sputnik / Witaliy Belousow / Accesați arhiva multimediaАвтомобильное движение
Автомобильное движение - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu data de 1 noiembrie și până pe 31 martie, șoferii din Republica Moldova vor trebui să circule cu farurile aprinse și pe timp pe zi pentru a reduce numărul de accidente rutiere.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Potrivit legislației, începând cu data de 1 noiembrie și până pe 31 martie, șoferii sunt obligați să includă în timpul deplasării faza scurtă a luminilor de întâlnire și pe timp de zi.

”Pentru atenţionarea altor participanţi la trafic şi pentru semnalizarea vehiculelor în cazul deplasării pe timp de zi, trebuie pusă în funcţiune lumina de întâlnire de către conducătorii tuturor vehiculelor − în perioada 1 noiembrie − 31 martie inclusiv”, se menționează în Regulamentului circulaţiei rutiere.

În această perioadă cu vreme instabilă, însoțită de ploi, ceaţă și fenomene meteo ce reduce semnificativ vizibilitatea în trafic, crește riscul producerii unor accidente rutiere.

Potrivit polițiștilor, respectarea acestei norme va contribui la diminuarea numărului accidentelor rutiere. Șoferii care vor încălca Regulamentul riscă să fie amendați.

Fluxul de știri
0