Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un ofiţer CNA ar putea face şase ani de puşcărie

CC0 / succo / Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция
Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ofiţer al Centrului Naţional Anticorupţie a fost trimis pe banca acuzaţilor pentru falsificarea probelor într-un dosar penal.

CHIŞINĂU, 20 oct — Sputnik. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a unui ofiţer al Centrului Naţional Anticorupţie. Acesta este acuzat de falsificarea probelor în procesul penal şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Заключенный. Архивное фото - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un ofițer CNA va fi judecat pentru trafic de influiență

Astfel, ofiţerul CNA, care în martie 2014 exercita urmărirea penală într-un dosar de corupţie, a primit pentru păstrare un plic cu 16 bancnote cu nominalul de 500 euro recunoscute drept corp delict. Un an mai târziu, ofiţerul a transmis plicul procurorului, pentru prezentarea şi examinarea bancnotelor în cadrul şedinţei de judecată, însă atunci când a fost desigilat de către acuzatorul de stat şi examinat în şedinţa de judecată, „s-a constatat că bancnotele, nu corespund după serie şi număr cu cele recunoscute ca corp delict în cauza penală", informează Procuratura Generală.

Învinuitul, în vârstă de 42 de ani, a fost eliberat din funcţie, Acesta însă nu-şi recunoaşte vina.

Legislaţia în vigoare prevede pentru aceste infracţiuni o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa o anumită funcţie pentru o perioadă de până la 5 ani.

Fluxul de știri
0