Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Homosexualii din Republica Moldova vor vota pentru Maia Sandu

© Facebook / Maia SanduMaia Sandu în discuție cu alegătorii
Maia Sandu în discuție cu alegătorii - Sputnik Moldova
Abonare
Lesbienele și gay-ii din Republica Moldova și-ar fi identificat candidatul preferat la funcția de șef al statului. În opinia unei reprezentante a comunității LGBT, Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), este „unica șansă spre libertate”.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Homosexualii sunt încurajați să voteze pentru candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova Maia Sandu. Un îndemn în acest sens a fost publicat pe Facebook de către Angelica Frolov, activistă a asociației GenderDoc-M, organizație care promovează interesele minorităților sexuale în Republica Moldova.

"Dragi LGBT, înțeleg că încă nu a fost nici un politican, care ar fi demn de voturile noastre. Cred că acum este o politiciană, căreia i le putem încredința. Nu sunt sigură că se vor adeveri așteptările, dar cred că merită să încercăm. Este unica noastră șansă spre libertate", scrie Angelica Frolov, publicând și un clip electoral al candidatului din partea PAS.

Totodată, conducătorul portalului Eurasia Inform, Vladimir Bukarski, a reacționat la mesajul comunității LGBT și scrie ironic pe rețeaua de socializare Facebook că ”aceasta este tot ce trebuie să cunoașteți despre acest candidat pentru funcția de președinte al statului”.

 

Fluxul de știri
0