Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Noi metode de spargere a bancomatelor

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaБанковские карты международных платежных систем VISA и MasterCard
Банковские карты международных платежных систем VISA и MasterCard - Sputnik Moldova
Abonare
Una din cele mai mari bănci din Rusia – Sberbank se arată îngrijorată de apariția noilor metode de spargere a bancomatelor.

CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. Sberbank din Rusia a identificat noi modalități în care pot fi furaţi banii din bancomate. Astfel, hoții extrag banii cu ajutorul magistralei de date a calculatorului, a comunicat vicepreședintele băncii rusești Stanislav Kuznețov în cadrul conferinței internaționale "Problemele actuale ale circulației banilor".

"Noua tendință a apărut acum 4-5 luni, iar metoda se numește "drilled box", când bancomatul este găurit, iar prin gaură este conectată magistrala de date a calculatorului, prin care se operează comenzi pentru a manipula și extrage banii", a explicat el.

Sberbank, care dispune de peste 80 de mii de bancomate, va întrerupe orice colaborare cu producătorii care nu vor respecta regulile de siguranță, a avertizat Kuznețov.

Fluxul de știri
0