Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Judecătoria Buiucani a prelungit arestul la domiciliu pentru Ilan Șor

© Sputnik / Miroslav RotariИлан Шор
Илан Шор - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, judecătoria Buiucani a prelungit din nou mandatul de arest la domiciliu pe numele businessmanului moldovean și primar de Orhei Ilan Șor.

CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. Judecătoria sectorului Buiucani a decis în urma şedinţei de miercuri să prelungească mandatul de arest la domiciliu pentru omul de afaceri moldovean și primar de Orhei Ilan Șor, cu încă 30 de zile.

"A fost luată decizia de a satisface demersul procurorului Andrei Băieșu și a prelungi arestul la domiciliu al lui Ilan Șor cu 30 de zile", a spus judecătorul Andrei Neculce, subliniind că termenul de 30 de zile va fi calculat din data de 20 octombrie.

Ilan Șor a fost reținut pe data de 22 iunie, în cadrul dosarului fraudelor bancare. El este suspectat de escrocherie și spălare de bani. Din 24 iunie curent el s-a aflat în arest preventiv în izolator. Termenul arestului preventiv i-a fost prelungit la 21 iulie. Iar la 5 august, Curtea de Apel a decis transferarea lui Șor în arest la domiciliu. De atunci, mandatul de arest la domiciliu a fost prelungit în câteva rânduri.

Dosarul a fost transmis în judecată la data de 24 august, iar prima ședință a instanței a avut loc pe data de 6 septembrie.

Fluxul de știri
0