Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A murit politicianul Vadim Mișin

© http://totul.mdВадим Мишин
Вадим Мишин - Sputnik Moldova
Abonare
A murit cunoscutul politician Vadim Mișin, se presupune, din cauza unei boli. În perioada sovietică, acesta a condus mai multe structuri comsomoliste, iar mai târziu - departamentul miliţiei transporturi. În perioada independenţei a fost cunoscut ca membru al PCRM.

CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Marți, la Chișinău, la vârsta de 71 de ani, a încetat din viaţă cunoscutul politician Vadim Mișin, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Infomația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către Oleg Babenco, Directorul general al Biroului Relaţii Interetnice.

”Da, este adevărat. Vadim Mișin a murit și va fi înmormântat joi”, a spus Babenco.

Potrivit acestuia, Mișin suferea de o boală de inimă, avea și diabet zaharat. Politicianul s-a aflat de mai mult timp la Institutul de Cardiologie.

Vadim Mișin s-a născut la data de 12 martie 1945, în orașul Kulsarî din regiunea Guriev, RSS Kazahă. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova și Școala Superioară de Partid din Kiev, având calificarea de jurist.

În 1993 a devenit membru al Partidului Comuniștilor din RM. Din anul 1998, Mișin devine deputat în Parlamentul Moldovei, fiind ales pe listele PCRM.

La data de 18 februarie 2000 a fost ales, iar la 20 martie 2001 reales vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, deținând această funcție până în martie 2005. În anul 2005, președintele de atunci, Vladimir Voronin, i-a conferit lui Vadim Mișin ”Ordinul Republicii” pentru muncă îndelungată și prodigioasă în organele supreme de stat, contribuție substanțială la perfecționarea legislației Republicii Moldova și activitate obștească intensă. De asemenea, el a deținut și funcția de președinte al Uniunii Ofițerilor din Moldova.

În anul 2012 el a părăsit PCRM împreună cu Oleg Babenco și Tatiana Botnariuc, declarând că va rămâne în Parlamentul Republicii Moldova ca deputat independent. La 14 septembrie 2012 a fost ales președinte al Partidului «Renaștere».

Fluxul de știri
0