Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doliu la Primăria Chişinău. A decedat un înalt funcţionar

© Sputnik / Evghenii PANASENCOBiserică
Biserică - Sputnik Moldova
Abonare
A murit un fost vicearhitect-șef al municipiului Chișinău. Primăria Chişinău deplânge moartea lui Nicon Zaporojan, care a activat în administraţia locală a capitalei din anul 1976.

CHIŞINĂU, 17 oct – Sputnik. Primăria municipiului Chișinău deplânge moartea lui Nicon Zaporojan, fost vicearhitect-șef al municipiului Chișinău.

Nicon Zaporojan a decedat sâmbătă, 15 octombrie, la vârsta de 71 de ani.

Funeraliile fostului vicearhitect-șef al municipiului Chișinău  au loc luni, 17 octombrie.

Corpul neînsuflețit al lui Nicon Zaporojan a fost depus, duminică seara, la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla, unde cei care l-au cunoscut şi-au luat rămas bun.

Nicon Zaporojan  (05.09.1945 — 15.10.2016) a activat în cadrul Direcţiei generale arhitectură din anul 1976. În această perioadă a îndeplinit funcţii de şef — adjunct al Direcţiei, arhitect — şef adjunct, şef al Direcţiei, arhitect — şef, este membru al Uniunii arhitecţilor din Republica Moldova, membru al  Consiliului Urbanistic pe lângă arhitectul-şef al municipiului Chişinău.  În decursul a 40 de ani de activitate şi creaţie personală şi-a adus onest contribuţia la prosperarea arhitecturii şi amenajării teritoriului în municipiul Chişinău, un specialist valoros, cu experienţă profesională în domeniul urbanisticii.

A fost distins cu Titlul onorific de „ Arhitect Emerit"-1998,  Medalia „Meritul Civic"- 2006, Ordinul „Cuviosul Paisie Velicikovski" —2007, Diploma de gradul I a Prim- Ministrului Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0